Λιβυκά ΜΜΕ: Η Στρατιωτική Εισαγγελία ζητά από την Εκλογική Επιτροπή την αναστολή των υποψηφιοτήτων του Χαφτάρ και του Καντάφι


Νοέμβριος 15, 2021, Ελλάδα.

Τρίπολη.

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η στρατιωτική εισαγγελία της χώρας ζήτησε από την Εκλογική Επιτροπή να αναστείλει τις διαδικασίες υποψηφιότητας των Χαλίφα Χαφτάρ και του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι από τις εκλογές της 24 Δεκεμβρίου 2021, σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Μάλιστα, δημοσιεύθηκε ένα έγγραφο που λέγεται ότι είχε σταλεί από τον εισαγγελέα της Στρατιωτικής Εισαγγελίας, Μοχάμεντ Γκαρούντα, στον επικεφαλής της Ύπατης Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Ιμάντα αλ Σαγέχ, το οποίο δείχνει ότι ο Χαφτάρ και ο Καντάφι αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις εμπλοκής σε πολλές υποθέσεις που σχετίζονται με δολοφονίες αμάχων. Επεσήμανε ότι η Εισαγγελία είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Χαφτάρ και του Καντάφι, εν αναμονή των ερευνών για αυτές τις υποθέσεις.

Το έγγραφο αναφέρει: «Ζητείται η αναστολή των διαδικασιών για την ανάδειξη των προαναφερθέντων προσώπων έως ότου συμμορφωθούν με τη διερεύνηση των γεγονότων που τους έχουν ανατεθεί. Επίσης, σας θεωρούμε νομικά υπεύθυνους σε περίπτωση παραβίασης αυτού, και πρέπει να μας προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία παραλαβής και τα μέτρα που λάβατε».

Υπενθυμίζεται ότι η ο στρατιωτικός εισαγγελέας της Μισράτα είχε ζητήσει μετά τη συμφωνία για την απόφαση της προσέγγισης ανατολικού και δυτικού τμήματος της Λιβύης, τη σύλληψη του αρχηγού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, δίνοντας νέα ώθηση στην εμφύλια διαμάχη στη χώρα.

El Nashra

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr