Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Αίγυπτος: Είκοσι ένας ισλαμιστές μαχητές καταδικάστηκαν σε θάνατο με απαγχονισμό

 


Νοέμβριος 25, 2021. Ελλάδα.


Κάιρο.

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο, στη σημερινή του συνεδρίαση, επικύρωσε τη θανατική ποινή με απαγχονισμό σε βάρος 21 τρομοκρατών για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης  Ανσάρ Μπέιτ αλ Μακντίς η οποία το 2014  ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος- ISIS.


Το Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάσισε επίσης να μετατρέψει τη θανατική ποινή σε έναν από αυτούς που έκαναν έφεση σε ισόβια κάθειρξη και μείωσε την ποινή δύο προσφευγόντων από ισόβια κάθειρξη σε 10 χρόνια σε σκληρή εργασία και επέβαλε από κοινού πρόστιμο για αποζημίωση στις ζημιές και τις καταστροφές σε δημόσιες εγκαταστάσεις και περιουσίες που είχαν χτυπήσει.


Η απόφαση του δικαστηρίου περιελάμβανε την απόρριψη των προσφυγών για τους υπόλοιπους 116 καταδικασθέντες και την επικύρωση των ποινών που επιβλήθηκαν σε βάρος τους.


Οι αποφάσεις που εκδίδονται από το ΣτΕ είναι τελεσίδικες ες και δεν μπορούν να ασκηθούν ένδικα μέσα με κανένα τρόπο.


Το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας, με επικεφαλής τον Σύμβουλο Χασάν Μαχμούντ Φαρίντ, είχε καταδικάσει τους κατηγορούμενους για τη διάπραξη των εγκλημάτων της ίδρυσης, της ανάληψης της ηγεσίας και της συμμετοχής σε τρομοκρατική ομάδα, με στόχο την παραβίαση των διατάξεων του συντάγματος και των νόμων, παρεμπόδιση των κρατικών θεσμών από την το έργο τους, προσβάλλοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και βλάπτοντας την εθνική ενότητα και την κοινωνική ειρήνη, επικοινωνία με τη Χαμάς, δολιοφθορές κρατικών εγκαταστάσεων και κατοχή πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια.


MENA (mena.org.eg)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr