Λιβύη: Ο Νταμπάιμπα κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές


Νοέμβριος 21, 2021. Ελλάδα.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντέλ Χαμίτ Νταμπάιμπα, υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στις 24 Δεκεμβρίου, την παραμονή του κλεισίματος της θύρας για τη λήψη αιτήσεων υποψηφιότητας στις εκλογές.

Ο Νταμπάιμπα υπέβαλε τα έγγραφα υποψηφιότητάς του εντός της έδρας της Ανώτατης Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής στην πρωτεύουσα Τρίπολη , σύμφωνα βίντεο που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ  υπέβαλε τα επίσημα έγγραφα υποψηφιότητάς του για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην έδρα της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής στη Βεγγάζη.

Ο Σάλεχ είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του: «Σήμερα παρευρέθηκα στα κεντρικά γραφεία της Ανώτατης Εθνικής Εκλογικής Αρχής στην πόλη της Βεγγάζης για να υποβάλω τα έγγραφα που απαιτούνται για να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της Λιβυκής Δημοκρατίας».

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr