Ανατολική Λιβύη: Οι μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας και Κατάρ απελευθέρωσαν Τούρκους κρατούμενους


Νοέμβριος 21, 2021. Ελλάδα.

 

7 Τούρκοι πολίτες που κρατούνταν στη Λιβύη επί 2 χρόνια επαναπατρίστηκαν στην Τουρκία με την κοινή επιχείρηση του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών- MiT και του Κατάρ, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, οι 7 Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι κρατούνταν εδώ και περίπου 2 χρόνια λόγω αβάσιμων ισχυρισμών στην ανατολική Λιβύη, διασώθηκαν από την κοινή επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και του Κατάρ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τους πολίτες μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα και τους μετέφερε τις καλύτερες ευχές του.

Οι πολίτες ευχαρίστησαν επίσης τον Πρόεδρο Ερντογάν για το στενό ενδιαφέρον της πολιτείας σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν μετέφερε επίσης τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του σε όσους συνέβαλαν στην επιστροφή των πολιτών στη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κατάσταση των πολιτών μας παρακολουθούνταν συνεχώς από όλες τις αρμόδιες μονάδες και θεσμούς μας, ιδιαίτερα την Πρεσβεία μας στην Τρίπολη και τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών, σε αποτελεσματικό συντονισμό και συνεργασία, και έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός τους. Ευχαριστούμε τις κυβερνήσεις της Λιβύης και του Κατάρ, ιδιαίτερα όλους τους αρμόδιους θεσμούς μας που συνέβαλαν στη διαδικασία απελευθέρωσης των πολιτών μας», ανέφερε το τούρκικο ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Hurriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr