Ράμα στο Βελιγράδι: Η Σερβία πρέπει να ζητήσει συγνώμη από το Κοσσυφοπέδιο για τον πόλεμο


Νοέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Στη διάρκεια επικοινωνίας με Αλβανούς δημοσιογράφους στο Βελιγράδι, ο Ράμα είπε ότι η Σερβία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το Κοσσυφοπέδιο για τον πόλεμο, αλλά πρόσθεσε ότι η συγγνώμη να ειπωθεί στο τέλος όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. 

Τόνισε, όμως,  για άλλη μια φορά ότι τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» έχουν το ίδιο όραμα και το ίδιο πλαίσιο με τη Διαδικασία του Βερολίνου, ο Ράμα είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία «αναλαμβάνει» μόνο τη μοίρα των χωρών μας και ότι ο ρυθμός της περιφερειακής συνεργασίας κινείται πιο γρήγορα.

«Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενταχθεί στα Ανοιχτά Βαλκάνια και μέσω αυτού θα δω την ειλικρίνεια της πρόσκλησης που έκανε η Σερβία να υποστηρίξει τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»», δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνομιλίας με Αλβανούς δημοσιογράφους μετά από διάσκεψη στο Βελιγράδι.

 «Η ειλικρίνεια όλων των δηλώσεων όλων των ηγετών και των πολιτικών αποδεικνύεται στο πεδίο. Ο Πρόεδρος της Σερβίας είπε ανοιχτά ότι καλωσορίζει το Κοσσυφοπέδιο όπως και άλλες 2 χώρες. Αυτή η δήλωση δοκιμάζεται μόνο εάν το Κοσσυφοπέδιο έρθει σε αυτήν την πρωτοβουλία».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι άλλοι, αναφερόμενοι στο Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θα έρθουν στα ‘Ανοιχτά Βαλκάνια’ γιατί δεν έχουν άλλο δρόμο.

«Τα Ανοιχτά Βαλκάνια θα είναι στις φωτεινές σελίδες της ιστορίας και όχι στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας», είπε ο Ράμα. 

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr