Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο: «Θα χτυπήσουμε την Τουρκία με τους πυραύλους αυτούς» - τούρκικο δημοσίευμα


Νοέμβριος 12, 2021. Ελλάδα.

« Η Ελλάδα, η οποία προξενεί καθημερινά ένα νέο συμβάν στην Ανατολική Μεσόγειο επέκτεινε τις προσπάθειές της ένα βήμα παραπέρα, άρχισε να προετοιμάζεται για πόλεμο», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

«Στις ειδήσεις στα ελληνικά ΜΜΕ αποτυπώθηκε ότι η Αθήνα που επέκτεινε το πρωτόκολλο αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ είχε άλλα σχέδια».

Συνεχίζει το τούρκικο κείμενο:

Το δημοσίευμα ​​που ξεκίνησε με τις λέξεις «Οι ελληνικές δυνάμεις στοχοποιούν τις τουρκικές δυνάμεις και υποδομές στις γειτονικές ακτές ενάντια στο ενδεχόμενο σύγκρουσης», αναφέρει ότι πολλά όπλα είναι έτοιμα να χτυπήσουν την Τουρκία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας  και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν  υπέγραψαν την Πέμπτη το πρωτόκολλο για την επέκταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

«Αυτός ο διάλογος είναι ένα παράδειγμα του πόσο στενή είναι η φιλία μεταξύ των χωρών μας και πόσο πολύ εκτιμούμε ο ένας τον άλλον», είπε ο Μπλίνκεν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», και  ως ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος.

 

Ελληνικός Τύπος: Στοχεύουμε τις τουρκικές δυνάμεις

 


Ο Τύπος στην Ελλάδα που έχει αρχίσει να μετατρέπεται στην πίσω αυλή των ΗΠΑ με τον φόβο της Τουρκίας, κατέγραψε συγκεκριμένα νέα βήματα που αφορούν πυραυλικά συστήματα.  Όπως δημοσιεύθηκε στην Μιλιέτ αναφερόμενη στον ελληνικό Τύπο, το δημοσίευμα αρχίζει με τις λέξεις: «οι ελληνικές δυνάμεις στοχοποιούν τις τουρκικές δυνάμεις και υποδομές στις γειτονικές ακτές σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης» και συνεχίζει ως εξής:

 «Πρώτον, τον Ιούλιο του 2021, οι Γάλλοι πρότειναν στον ελληνικό στρατό την προμήθεια μιας σειράς παράκτιων πυραυλικών συστημάτων εξοπλισμένων με τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Exocet.

Το γαλλικό κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet, τοποθετημένο σε ειδικό όχημα, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την πρόσβαση σε θαλάσσια περιοχή, εξουδετερώνουν τις παράκτιες απειλές και με ταχυκίνητους πυραύλους επιφανείας δίνει τη δυνατότητα εξουδετέρωσης μονάδων.

Το σύστημα βασίζεται στην τελευταία έκδοση του πυραύλου EXOCET MM40 BLOCK 3 και λειτουργεί παγκοσμίως. Ο πύραυλος ζυγίζει 780 κιλά, το μήκος του είναι μικρότερο από 6 μέτρα και η διάμετρός του είναι 350 χιλιοστά. Το εύρος λειτουργίας του είναι 200 ​​χλμ. 

Δεύτερον, οι υπερσύγχρονοι πύραυλοι Block IVA των ΗΠΑ, που έχουν αποτελεσματικό βεληνεκές άνω των 150 χλμ, ζητείται να αγοραστούν από τα συστήματα ATACMS στην Αθήνα. Η απόκτηση πυραυλικών συστημάτων με βεληνεκές άνω των 150 χλμ έχει πλέον γίνει εθνική απαίτηση, και πρόκειται να παραδοθούν το συντομότερο δυνατό.

 

  Οι Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς της Ελλάδας

 


Όλα αυτά εξετάζονται σε συνεδρίαση του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου, όπου συζητείται τόσο η πρόταση των ΗΠΑ όσο και τα υπόλοιπα θέματα που σχετίζονται με στρατηγικά σημαντικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Στην ατζέντα βρίσκονται τα αμερικανικά συστήματα GMLRS-ER που έχουν τη δυνατότητα εξουδετέρωσης του στόχου σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων. Παράλληλα, δοκιμάζεται στην Ελλάδα ο εκτοξευτής RM-70 Vampire.

Το σύστημα μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την τσεχική εταιρεία EXCALIBUR ARMY για να επιδείξει τις δυνατότητές της σε μια επιτροπή αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου. Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών RM-70 Vampire θα αξιολογηθεί και θα δοκιμαστεί στο πεδίο βολής.

Δοκιμάζονται επίσης νέοι σερβικοί πύραυλοι, αυξάνοντας το βεληνεκές των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων RM-70 στα 40 χλμ από τα προηγούμενα 20 χλμ. 

Η προμήθεια πυραύλων εδάφους-εδάφους με βεληνεκές άνω των 150 km θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στις δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στο Αιγαίο.

 

Η διαθεσιμότητα μιας νέας και πιο προηγμένης επίγειας έκδοσης όλων αυτών των οπλικών συστημάτων θα στοχεύει τουρκικές μονάδες επιφανείας σε περίπτωση πιθανού πολέμου.

Στην προκειμένη περίπτωση η Άγκυρα δεν θα ξεκινήσει επιχείρηση απόβασης σε οποιοδήποτε από τα νησιά αλλά σε ένα τέτοιο σενάριο με πυραυλικά και εξοπλισμένα συστήματα, θα μπορούσε να εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση στα νησιά.

sondakika.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr