«Μαθήματα πατριωτισμού και αξιοπρέπειας δίνουν οι Βούλγαροι πολιτικοί στους Έλληνες ομολόγους τους»


 Νοέμβριος 13, 2021. Ελλάδα.

 

     Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει, η πάντα έγκυρη και καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα   https://www.echedoros-a.gr/  (Βαλκανικό Περισκόπιο):

 

.α)  ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και ηγέτης του GERB Μπόικο Μπορίσοφ σε συνάντηση με εκπροσώπους βουλγαρικών οργανώσεων της Βόρειας Μ. είπε:  «Για να έχει τη βουλγαρική υποστήριξη για την ευρωατλαντική πορεία της , η Βόρεια Μακεδονία, πρέπει να συμπεριλάβει τους Βούλγαρους στο Σύνταγμα ως εθνική μειονότητα».

 


.β)  ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε μεταξύ των άλλων: «… η Βουλγαρία μεριμνά για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που έχουν βουλγαρικό αίσθημα και που ταυτίζονται ως άτομα βουλγαρικής καταγωγής, προκειμένου να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους.  (Ανταπόκριση Novatv.mk)

.γ)  Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων tv21.tv., είπε στους εκπροσώπους των Βουλγάρων της Βόρειας Μ:   «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η φίλη χώρα, η πλησιέστερη χώρα, η Βόρεια Μακεδονία, να γίνει μέλος της ΕΕ το συντομότερο δυνατό, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος ούτε της βουλγαρικής πολιτιστικής κληρονομιάς ούτε των συμφερόντων σας, και των δικών μας».

 


     Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί και τα πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαξιώνουν την έννοια του πατριωτισμού και συναγωνίζονται στον ενδοτισμό.

 

     Δεν τολμούν να αναφερθούν στους ΄Έλληνες που εγκλωβίστηκαν το 1913 μέσα στα τότε όρια του Βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, μετά την συνθήκη του Βουκουρεστίου. Δεν τολμούν να αναφερθούν δηλαδή στους πραγματικούς Μακεδόνες που ζουν στο γειτονικό κράτος, και έφθασαν στο σημείο να ονομάσουν, με την Συμφωνία των Πρεσπών, Μακεδόνες τους Σλάβους της περιοχής των Σκοπίων που καμία σχέση δεν έχουν με την Μακεδονία. 

 


  

     Υπενθυμίζουμε ότι ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώτος πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σε δήλωσή του στην τσεχική εφημερίδα Cesny Denik, ανέφερε την ύπαρξη 100.000 πολιτών Ελληνικής καταγωγής στο γειτονικό κράτος. Συγκεκριμένα είπε: «Στα Βαλκάνια σήμερα ο καθένας συναγωνίζεται τους αριθμούς και το δικό τους έθνος το παρουσιάζουν ως το μεγαλύτερο. Οι Έλληνες δηλώνουν πως ζουν εδώ 250.000 Έλληνες ενώ από τις στατιστικές όμως, είναι μόνον 100.000».

     Μόνον 100.000 οι Έλληνες στην γειτονική χώρα σύμφωνα με τον Γκλιγκόροφ, ανύπαρκτοι για τους Έλληνες πολιτικούς που ψήφισαν ή εφαρμόζουν πιστά την συμφωνία των Πρεσπών, απόλυτη σιωπή από τα πανελλαδικά Μέσα μαζικής Ενημέρωσης.

    Οι απόγονοι όμως των Μακεδόνων Ελλήνων που φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες, πριν το 1913, από το Μοναστήρι (Βιτόλια), Στρώμνιτσα και Γευγελή δεν εξαφανίσθηκαν, υπάρχουν, ζουν στο γειτονικό κράτος και ζητούν δικαίωση.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

«ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

 

--

The Hellenic Information Team