Κούρδοι εγκαταλείπουν τα χωριά τους στη βόρεια Συρία από τον φόβο της τουρκικής επίθεσης


Νοέμβριος 9, 2021. Ελλάδα.

 

Στη Συρία, οι Κούρδοι εγκαταλείπουν τις οικίες τους στις παραμεθόριες περιοχές με την Τουρκία, εν αναμονή της επίθεσης του τουρκικού στρατού, ανέφερε σήμερα, 9 Νοεμβρίου, το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Rudaw.

Σύμφωνα με τις - κατά κύριο λόγο κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, 15 κουρδικά χωριά μεταξύ Ταλ Ταμίρ και Άιν Ίσα έχουν ερημώσει μέχρι σήμερα. 

Ο Αμπντουλακίμ Αχμέντ, 52 ετών , κάτοικος του χωριού Άιν αλ Αμπίντ, κοντά στο Ταλ Ταμίρ  είπε:

«Οι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον θα τραυματιστούν. Προτιμούν να μείνουν άστεγοι εγκαταλείποντας τα σπίτια τους. Μεταναστεύουν. Θα χάσουμε την πηγή  της τροφής μας. Άιν Ίσα και Ταλ Ταμίρ θα υποφέρουν περισσότερο. Αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή μας. Καλέσαμε να μας στηρίξουν στον αγώνα ενάντια στην τουρκική απειλή».

Την παραμονή του επικεφαλής του κέντρου μέσων ενημέρωσης των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» Φαρχάντ Σάμι είπε:

Τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου 2021, μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία κινητοποιήθηκαν προκλητικά στην πρώτη γραμμή στις περιοχές Ρας αλ Άιν, Ταλ Αμπιάντ, Άιν Ίσα και τμήματα της επαρχίας Μανμπίτς σκορπίζοντας τον πανικό.

rudaw.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr