Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι προσπαθεί να πείσει τον Ζάεφ να παραμείνει πρωθυπουργός


Νοέμβριος 1, 2021. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, έχει συνομιλήσει δύο φορές με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, και λέει ότι δεν συμφωνεί στην παραίτησή του.

Σε δήλωσή του για την TV21 , ο Αχμέτι επισημαίνει ότι είχε έντονη συνομιλία με τον Ζάεφ και του είπε ότι στα μεγάλα πράγματα δεν μπορούν να συμβιβαστούν, όπως είναι η παραίτηση.

«Χθες είχαμε μια πολύ έντονη συνομιλία με τον Ζάεφ, ότι δεν συμφωνώ με μια τέτοια κίνηση, με την παραίτησή του από το κόμμα και τη θέση του πρωθυπουργού.

Τόνισα τις ισχυρές θέσεις του DUI. Αυτές είναι τοπικές εκλογές, κερδίσαμε τις γενικές εκλογές πριν από 1 χρόνο και μας δόθηκε εντολή να καθοδηγήσουμε τις πολιτικές του κράτους. Σήμερα λοιπόν μίλησα ξανά με τον Ζάεφ, του είπα ότι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε σε μεγάλα πράγματα, δηλαδή, να αποσυρθεί.

 «Ας εξετάσει το κόμμα του αυτή την απόφαση, που κατά τη γνώμη μου είναι βιαστική και αβάσιμη», είπε ο Αχμέτι στην TV21.

Στο μεταξύ, ο Ζάεφ συναντά τους εταίρους του συνασπισμού στο κυβερνητικό κτίριο, τους οποίους κάλεσε σε συνάντηση μετά την παραίτησή του χθες το βράδυ. Πριν από τη συνάντηση, οι μικρότεροι εταίροι του συνασπισμού στην εξουσία (DOM, LDP, DPA και NSDP) δήλωσαν ότι παραμένουν στην κυβερνητική πλειοψηφία και δεν υποστήριξαν πρόωρες εκλογές.

360stepeni.mk

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr