Ο αμερικανικός στρατός απέκρυψε επιθέσεις στη Συρία με θανάτους δεκάδων αμάχων


Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία (αρχείο)

Νοέμβριος 14, 2021. Ελλάδα.


Ο αμερικανικός στρατός φέρεται να απέκρυψε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 64 γυναίκες και παιδιά, αναφέρει η ισραηλινή Maariv επικαλούμενη τους New York Times, καθώς ο στρατός ανακοίνωσε ότι: «Δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν πολίτες ή μαχητές».

Η αμερικανική εφημερίδα στο δημοσίευμά της χθες το βράδυ σημείωσε  ότι αυτές οι επιθέσεις του αμερικανικού στρατού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αποτελούν έγκλημα πολέμου.

Πρόκειται για δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν η μία με την άλλη σε μια πόλη στο Ghoz της Συρίας και πραγματοποιήθηκαν από ειδική και διαβαθμισμένη μονάδα στην οποία είχε ανατεθεί η διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

  Αναφέρθηκε επίσης ότι η Κεντρική Διοίκηση του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία επέβλεπε τις αεροπορικές επιχειρήσεις της χώρας στη Συρία, αναγνώρισε αυτές τις επιθέσεις για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι ήταν δικαιολογημένες. 

Σε δήλωση που εξέδωσε στην εφημερίδα, η Κεντρική Διοίκηση ανέφερε ότι 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων 16 μαχητές του ISIS και τέσσερις πολίτες. Ο αμερικανικός στρατός σημείωσε περαιτέρω ότι δεν είναι σαφές εάν οι άλλοι 60 σκοτωμένοι ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ότι γυναίκες και παιδιά θα μπορούσαν να ήταν μαχητές της οργάνωσης. Σημείωσαν ότι ο λόγος είναι ότι στην τεκμηρίωση των γεγονότων «παρατηρήθηκαν πολλές ένοπλες γυναίκες, μαζί με τουλάχιστον ένα ένοπλο παιδί».

maariv.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr