Η Τουρκία επέδωσε διπλωματική νότα στη Βουλγαρία για ελέγχους λεωφορείων στα σύνορα


Νοέμβριος 20, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Διπλωματικές πηγές από την Άγκυρα ανακοίνωσαν ότι η Τουρκία παρέδωσε διπλωματική νότα στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα επιβατικών λεωφορείων που εισέρχονται στη χώρα από την Τουρκία, μετέδωσε η Βουλγαρική Ραδιοφωνία- BNR.

Περισσότερα από 30 λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν στο συνοριακό σημείο ελέγχου  Καπιτάν Αντρέεβο ως ύποπτα για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων.


Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα τις αναφορές των επιβατών που περίμεναν επί ώρες στα βουλγαρικά σύνορα, οι οποίοι λένε ότι τους σταματούν λόγω των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Αργά χθες το βράδυ, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Φιλιππούπολη, Κορχάν Κιούνγκεριου, πήγε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο και συνομίλησε με τους επιβάτες.

Η Βουλγαρία κατηγορεί την Τουρκία για ανάμειξη  στις  βουλγαρικές εκλογές ωθώντας Τούρκους που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Βουλγαρία να ψηφίσουν συγκεκριμένο εκλεχτό υποψήφιο της Άγκυρας.


Novini.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr