SDF: Τουρκικός στρατός και ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν στο Άιν Ίσα


Νοέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

Ερμπίλ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέφεραν ότι η Τουρκία και οι συνδεδεμένες ένοπλες ομάδες της επιτέθηκαν στην πόλη Άιν Ίσα, αλλά οι επιθέσεις αποκρούστηκαν.

Στη δήλωση του Κέντρου Επικοινωνίας των SDF, αναφέρθηκε ότι στρατιώτες του τουρκικού πεζικού  και μαχητές που συνδέονται με ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν στο χωριό Σέιντα του Άιν Ίσα.

 Οι SDF ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις με τις εν λόγω δυνάμεις και ότι οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει πληροφορίες για το αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

 

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

 

 

Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ανακοίνωσε ότι μέλη του YPG άνοιξαν «πυρά παρενόχλησης» στις περιοχές Γκρε Σπι και Σερέ Κανιέ, που είναι στην περιοχή της λεγόμενης «Πηγή Ειρήνης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι 4 μέλη του YPG έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή αυτή.

Ωστόσο, δεν έγινε καμία δήλωση για τις  δικές τους απώλειες.

Η μικρή πόλη Άιν Ίσα είναι στρατηγικής σημασίας. Εάν οι SDF χάσουν τον έλεγχο εδώ, η σύνδεση μεταξύ των περιοχών Τζαζίρα και Κομπάνι θα διακοπεί.

Η στρατηγική σημασία του οικισμού οφείλεται και στο γεγονός ότι βρίσκεται στη διαδρομή του διεθνούς αυτοκινητόδρομου Μ-4. Ο διεθνής αυτοκινητόδρομος Μ-4 συνδέει την περιοχή Τζαζίρα με το Χαλέπι, τη Λατάκια, τη Χομς, τη Χάμα και τη Δαμασκό.

Το Άιν Ίσα βρίσκεται 66 χλμ νοτιοανατολικά του Κομπάνι.

 

Rudaw

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr