Ο γερουσιαστής Μενέντεζ επιδιώκει να εμποδίσει τις πωλήσεις εξαρτημάτων UAV στην Τουρκία


Νοέμβριος 8, 2021. Ελλάδα.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ «Μπομπ» Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, θέλει να μάθει ποια αμερικανικά εξαρτήματα χρησιμοποιούνται από την τουρκική βιομηχανία UAV και σε ποιον έχει πουλήσει τέτοια UAV από το 2018. 

Όπως αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα ο Μενέντεζ ανακοίνωσε δύο από τις τροπολογίες εξωτερικής πολιτικής που υποβάλλει στον Νόμο για την Εθνική Αμυντική Αρχή (NDAA) . 

Ως το κύριο εργαλείο για την έγκριση των αμυντικών δαπανών για το οικονομικό έτος 2022, οι προτεινόμενες αλλαγές από τον Πρόεδρο Μενέντεζ στο NDAA επιδιώκουν να βελτιώσουν σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια της επέκτασης του προγράμματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) της Τουρκίας.

 Επίσης, ζητά την αποτροπή των εξαιρέσεων από περαιτέρω παράκαμψη του νόμου του 1992 που απαγορεύει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Το νομοσχέδιο μιλάει συγκεκριμένα για το UAV Bayraktar TB2 που έχει πουληθεί σε Αζέρους καθώς και σε δεκάδες άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί, όπως γράφει η Ισραηλινή Άμυνα,  θα υπαγορεύσει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα αμερικανικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα τουρκικά UAV.










--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr