Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 4 ετών


Δεκέμβριος 22, 2021. Ελλάδα.

 

Σήμερα, Τετάρτη, το Πρωτοδικείο της Τύνιδας εξέδωσε ερήμην απόφαση κατά του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μονσέφ Μαρζούκι, με την οποία καταδικάζεται σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, με την κατηγορία της επίθεσης στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Στις 15 Οκτωβρίου, το Εφετείο της Τύνιδας ξεκίνησε έρευνα για τις δηλώσεις του πρώην προέδρου Μονσέφ Μαρζούκι, στις οποίες είπε ότι επιδίωκε να εμποδίσει τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής της Γαλλοφωνίας στην Τυνησία στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ο εκπρόσωπος του Εφετείου, Χαμπίμπ Ταρκάνι, δήλωσε ότι ο εισαγγελέας του Πρωτοδικείου της Τύνιδας ενέκρινε την έναρξη της έρευνας για τον Μαρζούκι, βάσει της άδειας που έδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης (η Λεϊλά Τζάφαλ).

Στις 12 Οκτωβρίου, ο Μαρζούκι δήλωσε στο γαλλικό κανάλι France 24 ότι «είναι περήφανος για τις προσπάθειές του με Γάλλους αξιωματούχους να αποτρέψουν τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της Γαλλοφωνίας στην Τυνησία, δεδομένου ότι οργανώθηκε σε μια χώρα που έχει υποστεί πραξικόπημα υπέρ της δικτατορίας και της τυραννίας», όπως το έθεσε.

Al Ghad.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr