Απογοήτευση στο Ισραήλ- Τα ΗΑΕ αντιτίθενται στην στρατιωτική επιλογή κατά του Ιράν


Δεκέμβριος 26, 2021. Ελλάδα.


Ισραηλινό κανάλι ανέφερε σήμερα (χθες), ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιτίθενται στις ισραηλινές προσπάθειες να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική επιλογή κατά του Ιράν, παρά τη συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ Τελ Αβίβ και Άμπου Ντάμπι.

Το Κανάλι 12 πρόσθεσε σε ρεπορτάζ: «Η αραβική χώρα με την οποία το Ισραήλ ανέπτυξε καυτή σχέση, μετά τις «Συμφωνίες του Αβραάμ», λέει τώρα ότι οι στρατιωτικές απειλές προς αυτήν δεν είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του Ιράν».

Και το κανάλι συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο, τα ΗΑΕ ξεκαθαρίζουν ότι εξομάλυνση δεν σημαίνει στρατιωτική συνεργασία μεταξύ τους και των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στην επίθεση στο Ιράν».

Θεώρησε ότι η συνεργασία μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, ακόμη και της ασφάλειας έχει ήδη αποκτήσει εντυπωσιακή δυναμική, αλλά όταν πρόκειται για το πιο ευαίσθητο περιφερειακό ζήτημα που εμφανίζεται αυτές τις μέρες -σε αναφορά στον ιρανικό πυρηνικό φάκελο- το Άμπου Ντάμπι αποφεύγει τις άμεσες στρατιωτικές απειλές.


Πριν από μερικές εβδομάδες - αναφέρει το Κανάλι 12 - εν μέσω συζητήσεων για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά στη Βιέννη και αφού έλαβε μηνύματα από το Ισραήλ και την Ουάσιγκτον για την αναφορά εναλλακτικών στη διπλωματία, ο πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΑΕ, Ανουάρ Γκαργκάς, δήλωσε σε ένα διεθνές φόρουμ: «Μια μεγάλη σύγκρουση θα πρέπει να αποφευχθεί στην οποία θα εμπλέκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες ή χώρες της περιοχής. Είναι προς το συμφέρον μας να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε με κάθε κόστος. Εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε κανάλια επικοινωνίας και γέφυρες με όλες τις χώρες, ακόμα και με αυτές με τις οποίες διαφωνούμε».

Και το κανάλι συνέχισε, «Εκτός από την αποκήρυξη απειλών και στρατιωτικών πιέσεων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ενδιαφέρονται καν να συμμετάσχουν στην επιβολή πολιτικής ή οικονομικής απομόνωσης στο Ιράν».

 «Λίγες μέρες, πριν από την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις φωνές να έχουν ήδη ακουστεί στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια εναλλακτική στη διπλωματία και ένα σχέδιο επίθεσης στο Ιράν, έφτασε ένα άλλο μήνυμα από το


Άμπου Ντάμπι - όταν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζάγεντ ταξίδεψε στην Τεχεράνη για να συναντήσει τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλί Σαμχανί, και τον Ιρανό πρόεδρο, Εμπραχίμ Ραΐσι (φωτό) .

Το ισραηλινό κανάλι θεώρησε ότι η επίσκεψη του Ταχνούν μπιν Ζάγεντ  στην Τεχεράνη ήταν «μια εξήγηση για το γεγονός ότι παρά τις εντάσεις που συνοδεύουν τις σχέσεις μεταξύ ΗΑΕ και Ιράν μετά τις συμφωνίες εξομάλυνσης με το Ισραήλ, οι σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών - οι οποίες διατηρούν εκτεταμένες εμπορικές σχέσεις στον Περσικό Κόλπο - είναι ισχυρές και υφιστάμενες».

 

mako.co.il, arabic.sputniknews.com,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr