Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κοσσυφοπέδιο


Δεκέμβριος 26, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Επίσημες επισκέψεις  θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο, όπου η τουρκική απήχηση έχει  ικανά ερείσματα.

Πρώτος σταθμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Χουλουσία Ακάρ θα είναι σήμερα το Σεράγεβο, η πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

 Ο Ακάρ, ο οποίος θα γίνει δεκτός  με στρατιωτική τελετή στο Υπουργείο Άμυνας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Σίφετ Πότζιτς, θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου, Αντιστράτηγο Σενάντ Μάσοβιτς. 

Ο Ακάρ, ο οποίος προβλέπεται να γίνει δεκτός από τα μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, θα επισκεφθεί την Προεδρία της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στη Ζένιτσα. 

Ο Ακάρ, θα μεταβεί αργότερα στο Κόσοβο, όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτική τελετή στο υπουργείο Άμυνας. 

Ο Υπουργός Ακάρ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Αρμέντ Μεχάι, αναμένεται να γίνει δεκτός από την Πρόεδρο Βιόσα Οσμάνι.

 Ο υπουργός Ακάρ, θα συζητήσει με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι και θα συναντηθεί, επίσης, με το προσωπικό που εργάζεται υπό την Προεδρία της Τουρκικής Επιτροπής Αντιπροσώπων.

hurriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr