Τουρκία: «Μην τον βάλετε να μιλήσει στη Βουλή!»


Ιανουάριος 20, 2021. Ελλάδα.

 

Σε μια διαδικασία όπου η Τουρκία και το Ισραήλ κινούνται προς την εξομάλυνση, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Γιτσχάκ Χέρτζογκ μπορεί να έχει μια επίσκεψη στην Τουρκία», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η δήλωση αντιμετωπίστηκε με οργή. Η πιθανότητα να έρθει στην Τουρκία ο πειρατής πρόεδρος του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος, Χέρτζογκ, έφερε στο νου μας μια άλλη επίσκεψη το 2008.

 Όπως θυμόμαστε, ο τότε Πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ήρθε στην Τουρκία και έδωσε ομιλία στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Το γεγονός ότι ο μωροκτόνος Πέρες αναγκάστηκε να μιλήσει στη βουλή, που είναι ο οίκος αντιπροσωπείας της βούλησης του έθνους, προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών. 

Από την άλλη, ο αρχηγός του Millî Görüş (σημ. θρησκευτικό-πολιτικό κίνημα),  Νετζμετίν Ερμπακάν και το Κόμμα Ευτυχίας αντέδρασαν, επίσης, σκληρά στην επίσκεψη και δηλώθηκε ότι η εν λόγω επίσκεψη ήταν απαράδεκτη. 

Χρόνια μετά την επίσκεψη του Πέρες, ενώ γίνονται προετοιμασίες για ένα νέο αίσχος, υπάρχει ελπίδα ότι, τουλάχιστον, ο Χέρτζογκ δεν θα μιλήσει στη Βουλή.


Πέρασαν 9 χρόνια που δε μπορούμε να πάμε στη Γάζα


Ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε το 2013 ότι θα πήγαινε στη Γάζα όσο ήταν πρωθυπουργός. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την υποδοχή των παιδιών στην έδρα του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Ημέρας Εθνικής Κυριαρχίας και του Παιδιού της 23ης Απριλίου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να πάει στη Γάζα τον Απρίλιο του 2013.

Αν και έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα πάει στη Γάζα, η επίμαχη επίσκεψη δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι ο Ισραηλινός Πρόεδρος Χέρτζογκ μπορούσε να επισκεφθεί την Τουρκία σε ένα περιβάλλον όπου ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν θα μπορούσε να πάει στη Γάζα, γράφει μεταξύ άλλων το τούρκικο δημοσίευμα.

milligazete.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr