Με ποιο βάρος ο Ερντογάν προσπαθεί να «συμφιλιώσει» Ρωσία και Ουκρανία; ρωσικό δημοσίευμα


Ιανουάριος 22, 2022. Ελλάδα.

«Το να είσαι ειρηνοποιός είναι μια τιμητική αποστολή, αλλά δεν μπορούν όλοι οι αρχηγοί κρατών να ενταχθούν σε αυτή. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Ιβάν Αρκάτοφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό  ομοσπονδιακό πρακτορείο ειδήσεων ‘FAN’ .

Όπως σημειώνεται, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εμπλακεί ως μεσολαβητής για την επίλυση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, θέλει «να επικρατήσει ειρήνη», και ανέφερε επίσης τη δυνατότητα τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ακόμη και τη δική του επίσκεψη στη Μόσχα.

«Η Τουρκία θέλει για άλλη μια φορά να προβάλει τον εαυτό της ως παίκτη με επιρροή στη διεθνή σκηνή - ένα είδος « 2ης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», είπε ο Αρκάτοφ.

 «Ωστόσο, ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, είναι εντελώς ακατανόητο πώς η Άγκυρα μπορεί να βοηθήσει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, και ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον. Το βάρος της οποίας δεν είναι τόσο μεγάλο.

Ο πολιτικός επιστήμονας τόνισε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν δικούς τους διαύλους διπλωματικής επικοινωνίας, με τους οποίους η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση.

«Οπότε αυτό το ρητό του Ερντογάν μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να εμφανιστεί και να πει: «Παιδιά, παιδιά, είμαστε εδώ, θέλουμε επίσης να επηρεάσουμε σε κάτι», πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.

 «Ίσως ονειρεύεται ακόμη και να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής των τεσσάρων της Νορμανδίας και ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν ως αποτέλεσμα αυτής θα λάβουν την ονομασία «Συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης», αναφέρεται καυστικά.

riafan.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr