Η Βουλγαρία συνεχίζει τη χρηματοδότηση σε βουλγαρικές ενώσεις στο Κοσσυφοπέδιο


Ο πρέσβης της Βουλγαρίας στο Κοσσυφοπέδιο Χρίστο Γκούτζεφ (δεξιά) και ο επικεφαλής της  ΜΚΟ «Ενωμένοι Βούλγαροι στο Κοσσυφοπέδιο», Ρασμίν Χάμζα.

 Ιανουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

«Το βουλγαρικό κράτος συνεχίζει να παρέχει οικονομική βοήθεια στις οργανώσεις των συμπατριωτών μας στο Κόσοβο», γράφει  το βουλγαρικό «Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο» με έδρα τη Σόφια.

Την 1η Δεκεμβρίου 2021, στο κτίριο της βουλγαρικής πρεσβείας στην Πρίστινα, ο πρέσβης  Χρίστο Γκούτζεφ υπέγραψε συμφωνίες για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης  των οργανώσεων  των βουλγαρικών κοινοτήτων και πολιτών με βουλγαρική ταυτότητα, που θα υλοποιηθούν στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου από τέλος του 2021. 

Δικαιούχοι των σχεδιασμού είναι οι δύο εταιρείες που εκπροσωπούν τη βουλγαρική κοινότητα στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου - ΜΚΟ «Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Ένωση των Βουλγάρων στην Ζούπα, Πόντγκορα και περιοχή», υπό την προεδρία της Σεϊφίγια Οσμάνι και ΜΚΟ «Ενωμένοι Βούλγαροι στο Κόσοβο», με πρόεδρο τον  Ρασμίν Χάμζα. 

Η ομάδα στόχος των έργων είναι οι πολίτες, και ειδικότερα οι νέοι και οι φοιτητές, εκπρόσωποι της βουλγαρικής κοινότητας στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr