Η Τουρκία υπογράφει την πρώτη συμφωνία για εξαγωγή του drone ‘Bayraktar Akinci’


Ιανουάριος 29, 2022. Ελλάδα.

 

Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι η τουρκική εταιρεία «Baykar» η οποία κατασκευάζει  μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υπέγραψε την πρώτη σύμβαση εξαγωγής για το drone «Bayraktar Akinci», το οποίο είναι ένα από τα τελευταία προϊόντα της εταιρείας.

«Ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες και υπογράψαμε την πρώτη σύμβαση εξαγωγής για το τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος, Bayraktar Akıncı TİHA», δήλωσε ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, επικεφαλής του παραρτήματος της Τουρκικής Ένωσης Άμυνας, Αεροναυπηγικής και Αεροναυπηγικής στην Κωνσταντινούπολη και Γενικός Διευθυντής της Baykar.

Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο της σύμβασης, θα παραδώσουμε πρώτα τον απαιτούμενο αριθμό αεροσκαφών Bayraktar Akinci και τα επίγεια συστήματα του, το 2023», χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή.

Ανέφερε ότι για το μη επανδρωμένο οπλισμένο αεροσκάφος «Bayraktar TB2» έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την εξαγωγή του με 16 χώρες.

Ο Μπαϊρακτάρ είπε σε δηλώσεις του στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu» ότι η αύξηση του όγκου των εξαγωγών, η οποία επιτεύχθηκε σύμφωνα με το όραμα της αυτοδυναμίας, ήταν «η μεγαλύτερη επιτυχία του τομέα των αμυντικών βιομηχανιών» το 2021, σημειώνοντας ότι αυτές οι εξαγωγές έσπασαν ένα ρεκόρ πέρυσι, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 3,22 δισ. δολαρίων.

Ανέφερε ότι το 75% των συνολικών τουρκικών εξαγωγών στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών αποστέλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Κίνα.

Είπε ότι ο κύριος στόχος του κλάδου είναι να αυξήσει το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά και την είσοδο της Τουρκίας στη λίστα με τους 10 κορυφαίους εξαγωγείς αμυντικής τεχνολογίας μέσα σε 5 χρόνια, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια να μειώσει τις αμυντικές εισαγωγές της κατά 60%.

Συνέχισε, «Τώρα εξάγουμε τοπικά ανεπτυγμένα και κατασκευασμένα προϊόντα προστιθέμενης αξίας, όπως τεθωρακισμένα οχήματα, αεροσκάφη, πλατφόρμες ανοικτής θαλάσσης, πυρομαχικά και drones σε 169 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr