Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών εγκλωβίστηκε στο Κίεβο- έσπευσε ειδική μονάδα Γερμανών


Μπρούνο Καλ

Φεβρουάριος 25, 2022. Ελλάδα.

Ειδική μονάδα της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών εκκένωσε, σήμερα, από το Κίεβο τον επικεφαλής του τμήματός της, Μπρούνο Καλ, ο οποίος βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα, όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία.

Σχετικά με αυτό, αναφέρει η  ουκρανική «Ευρωπαϊκή αλήθεια» , επικαλούμενη το γερμανικό Focus.

Πριν από λίγες μέρες, πριν από τη ρωσική εισβολή, ο Μπρούνο Καλ ταξίδεψε στο Κίεβο για να συζητήσει την κατάσταση με τους Ουκρανούς ομολόγους του.

Αλλά η ρωσική επίθεση νωρίς το πρωί της Πέμπτης που εξέπληξε τους πάντες εξέπληξε και τον Καλ.

Όταν η  Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών  Ανναλένα Μπέρμποκ κάλεσε όλους τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα, ειδικό τμήμα προσωπικής προστασίας εξωτερικού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας ανέλαβε δράση και εκκένωσε τους διπλωμάτες και τους συνδέσμους αξιωματικούς με αυτοκίνητα.

Όμως ο Καλ δεν μπόρεσε να φτάσει έγκαιρα στη μονάδα εκκένωσης. Εν μέσω της επικίνδυνης κατάστασης,  αποφασίστηκε η διάσωσή του από ειδικό τμήμα  της υπηρεσίας πληροφοριών. Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένονταν να φτάσει στο έδαφος της Πολωνίας.

Όπως αναφέρθηκε, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ εξήγησε τη θέση της χώρας της, ότι μέχρι τώρα δεν είναι έτοιμη να αποσυνδέσει τη Ρωσία από το σύστημα SWIFT(Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication).

Ukrainska Pravda

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr