Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Το Ντονμπάς είναι μέρος της Ουκρανίας- η Ρωσία δεν διεκδικεί ξένα εδάφη


Φεβρουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία δεν διεκδικεί ξένα εδάφη και θεωρεί το Ντονμπάς μέρος της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS.

«Δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε εδάφη ξένων χωρών. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ είναι μέρος της Ουκρανίας»,  όπως αναφέρει το RIA Novosti .

Ο Αντόνοφ σημείωσε ότι το θέμα του καθεστώτος της Κριμαίας, η οποία επανενώθηκε με τη Ρωσία το 2014, είναι κλειστό από τη σκοπιά της Μόσχας και «δεν θέλουμε καν να το συζητήσουμε».

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  δεν δίνει  σημασία στις δυτικές δηλώσεις για τις ημερομηνίες της «εισβολής» της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αυτό είναι στοιχείο πρόκλησης και οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης.

Την περασμένη Παρασκευή, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι η Ρωσία  φέρεται να εξαπολύει «εισβολή» στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. 

Επιπλέον, όπως αναφέρει το αμερικανικό ‘Politico’, την ίδια μέρα, ο Μπάιντεν  είπε  στους συμμάχους ότι η Ρωσία φέρεται να πραγματοποιεί  «επίθεση»  στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου.

 Τα βρετανικά ταμπλόιντ όρισαν την ώρα «εισβολής» για την Τετάρτη στις 03:00 τοπική ώρα. 

Αργότερα, τα δυτικά ΜΜΕ  έπρεπε να εξηγήσουν γιατί δεν έγινε η «εισβολή» στην Ουκρανία.

Κατόπιν, η αμερικανική εφημερίδα Politico  όρισε  νέες ημερομηνίες για την «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Τώρα, όπως είπαν οι αναλυτές του δημοσιεύματος, αυτό θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 20 Φεβρουαρίου…


Взгляд  (vzglyad)

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr