Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Κάιρο: Συνάντηση Κορυφής Αιγύπτου- Ισραήλ, Εμιράτων

Ναφτάλι Μπένετ και Αμπνέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Κάιρο


Μάρτιος 21, 2022. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, μετέβη σήμερα (Δευτέρα) στην Αίγυπτο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλ Σίσι και τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι  Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στις πυρηνικές συνομιλίες που διεξάγονται στη Βιέννη.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μια εβδομάδα Ισραήλ και Αίγυπτος  συμφώνησαν για την επέκταση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκαινιαστεί ένα νέο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς την πόλη Σαρμ ελ Σέιχ.

Σημειώνεται ότι μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μπένετ στην Αίγυπτο τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ότι οι ηγέτες «συζήτησαν μια σειρά θεμάτων στην πολιτική, ασφάλεια, οικονομία και τρόπους εμβάθυνσης των δεσμών και ενίσχυσης των συμφερόντων των  δύο χωρών. 

«Το Ισραήλ ανοίγεται προς τις χώρες της περιοχής και η βάση αυτής της μακροχρόνιας αναγνώρισης είναι η ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

 Επομένως, και από τις δύο πλευρές, πρέπει να επενδύσουμε στην ενίσχυση αυτής της σχέσης και το κάνουμε σήμερα», είπε ο Μπένετ.

Όπως σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ινδία στις αρχές Απριλίου, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι.

maariv.co.il, srugim.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr