Η Βουλγαρία αρνείται να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

 


φωτογραφία trud.bg

Μάρτιος 19, 2022. Ελλάδα.


Το Κίεβο δεν θα λάβει στρατιωτική βοήθεια από τη Σόφια. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ.

«Δεδομένου ότι είμαστε τόσο κοντά στη σύγκρουση, αυτή τη στιγμή πρέπει να πω ότι δεν μπορούμε να

στείλουμε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι δυνατό», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Παράλληλα, ο Πέτκοφ σημείωσε ότι η χώρα του, ως μέλος του ΝΑΤΟ, θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Βουλγαρία έχει ήδη δεχθεί δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες, και συμφώνησε επίσης να αναπτύξει μια νέα ομάδα στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της ως μέρος των προσπαθειών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να ενισχύσει την ανατολική πλευρά της.

Αυτή η ενίσχυση θα αποτελείται από 150  Αμερικανούς στρατιώτες του πεζικού. Η Σόφια ανακοίνωσε επίσης τον σχηματισμό μιας ξεχωριστής βουλγαρικής ομάδας μάχης έως και χιλίων στρατιωτών, η οποία θα βρίσκεται υπό την επιχειρησιακή διοίκηση του Ανώτατου Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr