Αμερικανός στρατηγός: Η Ουάσιγκτον θα προμηθεύσει την Αίγυπτο μαχητικά αεροσκάφη F-15


Μάρτιος 15, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.


Την Τρίτη, ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Φρανκ Μακένζι, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν την Αίγυπτο  μαχητικά αεροσκάφη F-15.

Και πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια συνόδου στο Κογκρέσο, «νομίζω ότι έχουμε καλά νέα, τα οποία είναι ότι θα τους προμηθεύσουμε με αεροσκάφη F-15, κάτι που είναι μια μακρά και σκληρή δουλειά», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 Ο στρατηγός Φρανκ Μακένζι, ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή τον αριθμό των αεροσκαφών F-15, που κατασκευάζει η Boeing , που θα προμηθευτεί η Αίγυπτος.

Τον περασμένο μήνα, ο ΜακΚένζι επιβεβαίωσε την «πολύ ισχυρή» στρατιωτική υποστήριξη προς την Αίγυπτο, κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να περικόψει στρατιωτική βοήθεια 130 εκατομμυρίων δολαρίων προς αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία των ΗΠΑ, πριν πέντε ημέρες, ενέκρινε την πώληση των C-130 Super Hercules στην Αίγυπτο έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ψήφους 81 υπέρ και 18 κατά.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο ) δήλωσε ότι η συμφωνία για την πώληση 12 αεροσκαφών C-130J-30 Super Hercules περιλαμβάνει εξοπλισμό υποστήριξης, ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη.

Sky News Arabia

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr