Η Ουκρανία δεν θέλει να αφαιρέσει από το Σύνταγμά της τον στόχο ένταξης στο ΝΑΤΟ


Απρίλιος 25, 2022. Ελλάδα.

 Κίεβο.

Η Ουκρανία δεν θέλει να αφαιρέσει από το Σύνταγμα της, τον στόχο της ένταξης στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ), ανέφερε τη Δευτέρα το dpa.

«Οι τροπολογίες στο Σύνταγμα δεν είναι αυτοσκοπός και δεν θα γίνουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανικής Βερχόβνα Ράντα, Ρούσλαν Στεφάντσιουκ στην ηλεκτρονική έκδοση της ουκρανικής «Πράβντα» σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. 

Αυτό που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα σχετικά με τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «η προοπτική της Ουκρανίας για το μέλλον της», είπε.

Ένας από τους κύριους στόχους της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας είναι να αποτραπεί η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και να αποκτήσει ένα ουδέτερο καθεστώς για αυτήν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει ένα ουδέτερο καθεστώς για τη χώρα του και εγγυήσεις ασφάλειας από άλλες χώρες. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει απτά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η Ρωσία απαιτεί επίσης από την Ουκρανία να αποκηρύξει επίσημα τη χερσόνησο της Κριμαίας και τις ανατολικές περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.

 Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι υπέβαλαν πρόσφατα αιτήματα για ολόκληρο το νότιο τμήμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης-λιμάνι της Οδησσού.

Ο Ρούσλαν Στεφάντσιουκ τόνισε σε συνέντευξή του ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι «κόκκινη γραμμή».

 g4media.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr