Ουκρανία: Πρώην αξιωματούχος και αρχισυντάκτης ουκρανικής έκδοσης συνελήφθησαν για κλοπή ανθρωπιστικής βοήθειας



Μάιος 5, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Επενδύσεων και πρώην επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής πολιτικής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Λβιβ, Ρομάν Ματίς, και ο αρχισυντάκτης της έκδοσης mind.ua Γεβχέν Σπίτκο συνελήφθησαν στην περιοχή του Λβίβ. Μάλιστα, οι συλληφθέντες φέρεται να πούλησαν εξοπλισμό που προοριζόταν για τον ουκρανικό στρατό.

Αυτό δημοσιεύθηκε στις 5 Μαΐου από πηγές της τοπικής  «lviv.media», το γεγονός της κράτησης επιβεβαιώνεται και την «Ουκρανική Αλήθεια»  που επικαλείται τις ουκρανικές αρχές.

Σύμφωνα με το «lviv.media», ο Σπίτκο και ο Ματίς συνελήφθησαν ως ύποπτοι για παράνομη χρήση ανθρωπιστικής βοήθειας, φιλανθρωπικών δωρεών ή δωρεάν βοήθειας (μέρος 3 του άρθρου 201-2 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας) με σκοπό το κέρδος. 
 
Οι κρατούμενοι πούλησαν ανθρωπιστική βοήθεια και εξοπλισμό που προοριζόταν για τις στρατιωτικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οικειοποιήθηκαν δωρεές, τις μετέφεραν στους λογαριασμούς του δημόσιου οργανισμού «Legal Hundred» και στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και στη συνέχεια ανέσυραν κεφάλαια μέσω τραπεζικών τερματικών και υποκαταστημάτων, σύμφωνα με τις πηγές. 

Ο Σπίτκο και ο Ματίς φέρεται να συνελήφθησαν εν θερμώ - ενώ λάμβαναν χρήματα και παρέδιδαν στρατιωτικό εξοπλισμό, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.


gordon ua.com

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr