Λόχος του βρετανικού στρατού θα εκπαιδεύσει τις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις


Μάιος 6, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Μονάδα του Ιρλανδικού Βασιλικού Συντάγματος του Βρετανικού Στρατού έφτασε στη Βουλγαρία για να εκπαιδεύσει και να συνεργαστεί με τον βουλγαρικό στρατό και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ προκειμένου να αυξηθεί η διαλειτουργικότητα και να μοιραστούν οι δεξιότητες μεταξύ των χωρών μας. 

Αυτό ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στη Σόφια. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βουλγαρίας να ενισχύσει την άμυνά της στο πλαίσιο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ως στενός σύμμαχος της Βουλγαρίας, το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται για την ασφάλειά της. Η παρουσία περίπου 120 βρετανικών στρατιωτών θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, διάστημα κατά το οποίο τα στρατεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεργαστούν με τη 2η Μοίρα του 2ου Συντάγματος Ιππικού του Στρατού των ΗΠΑ και το 42ο Μηχανοποιημένο Τάγμα των Βουλγαρικών Χερσαίων Δυνάμεων.

Η ιστορία του Βασιλικού Ιρλανδικού Συντάγματος χρονολογείται από το 1688 και τα προηγούμενα συντάγματά του συμμετείχαν στη μάχη του Βατερλό, στη μάχη της Σόμα και στην απόβαση στη Νορμανδία. 

Η Βουλγαρία είναι ένας σημαντικός αμυντικός εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο και βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ανέφερε η ανακοίνωση. 

Οι δύο χώρες συνεργάζονται ήδη σε πολλούς σημαντικούς τομείς. Η στρατιωτική συνεργασία ενισχύθηκε μετά την υπογραφή της Διακήρυξης Διμερούς Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας το 2018.

Προς το παρόν, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγει αεροπορικές περιπολίες στη Βουλγαρία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

 Η τρέχουσα ανάπτυξη αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πέτκοφ, δήλωσε ότι η χώρα στοχεύει στη δημιουργία ενός ετοιμοπόλεμου βουλγαρικού στρατού.

 

dariknews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr