Ο Μεντβέντεφ απείλησε τη Μολδαβία εάν ενταχθεί στο σχέδιο της "Μεγάλης Ρουμανίας"

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μολδαβία θα πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι περίπου 220.000 Ρώσοι πολίτες ζουν στην Υπερδνειστερία

Ιούνιος 25, 2022. Ελλάδα.

Η Μολδαβία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες εάν υποστηρίξει κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής “TV Zvezda”.

Σύμφωνα με αυτό, ο Μεντβέντεφ έγραψε στη σελίδα του στο Telegram:



«Στην προσπάθειά τους να ευχαριστήσουν τα νέα αφεντικά τους, μη όντας στην ΕΕ, είναι έτοιμοι να ενταχθούν στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της χώρας μας. Καλά. Αφήστε τους να προσπαθήσουν. Τότε μπορούν να είναι 100 τοις εκατό σίγουροι ότι δεν θα λάβουν από εμάς όχι μόνο «ακριβή» ενέργεια και άλλους πόρους, αλλά τίποτε».

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε επίσης ότι η Μολδαβία θα πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι περίπου 220.000 Ρώσοι πολίτες ζουν στην Υπερδνειστερίας.

Επεσήμανε ότι η ιδέα της ένταξης της Μολδαβίας στην Ρουμανία, δημιουργώντας τη Μεγάλη Ρουμανία (Romania Mare), είναι ένας ‘ευσεβής’ πόθος  των Ρουμάνων εδώ και πολλές δεκαετίες.

Προσθέτει:

«Η Μολδαβία βρίσκεται στη μεγάλη ουρά για την ένταξη στην ΕΕ, που εκτείνεται σε  δεκαετίες. Καλή τύχη! Αλλά το θέλει, μάλιστα, πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου, ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε ένταξη στην ΕΕ γίνεται πολύ πιο επίκαιρος: η δημιουργία μιας νέας Μεγάλης Ρουμανίας (Romania Mare).

»Οι Ρουμάνοι πολιτικοί πρωτοστατούν σε πολιτικούς χορούς γύρω από τη Μολδαβία εδώ και πολύ καιρό. Και τώρα κυριολεκτικά. Οι βουλευτές ολοκλήρωσαν την πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλίων της Μολδαβίας και της Ρουμανίας με μια παράσταση χορού, πιασμένοι χέρι-χέρι. Φαίνεται πολύ αστείο. Αλλά οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ λιγότερο αστείες.

» Οι αξιωματούχοι του Βουκουρεστίου, υποκινούμενοι από τους «ολοκληρωτές» των Βρυξελλών, στοιχειώνονται από την ιδέα της αναδημιουργίας του σχεδίου της Μεγάλης Ρουμανίας, που θάφτηκε από τον Κόκκινο Στρατό κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», γράφει χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr