Ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε το Νησί των Φιδιών – έκπληξη στη Δύση


Ιούνιος 30, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Νησί των Φιδιών  στο βόρειο τμήμα του Εύξεινου Πόντου, που βρίσκεται κοντά στην Οδησσό.


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αποχώρηση του ρωσικού στρατού αποτελεί «βήμα καλής θέλησης».


Με την απόφαση αυτή η Ρωσία έδειξε στον κόσμο ότι «δεν παρεμβαίνει στις προσπάθειες του ΟΗΕ να οργανώσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο» για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο  Άμυνας της Ρωσίας, με αυτό το βήμα, η Ρωσία έδειξε στην παγκόσμια κοινότητα ότι «δεν παρεμβαίνει στις προσπάθειες του ΟΗΕ να οργανώσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο» για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.


«Αυτή η απόφαση δεν θα επιτρέψει στο Κίεβο να κάνει εικασίες για το θέμα μιας επικείμενης επισιτιστικής κρίσης, αναφερόμενος στην αδυναμία εξαγωγής σιτηρών λόγω του απόλυτου ελέγχου της Ρωσίας στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο σημείωσε ότι τώρα η τελευταία λέξη εναπόκειται στην Ουκρανία, «η οποία δεν έχει ακόμη καθαρίσει  τις θαλάσσιες νάρκες» από τις ακτές του Εύξεινου Πόντου κοντά στις ακτές της, συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών.


rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr