ΥΠΕΞ Συρίας: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ευχήθηκε στον Πούτιν νίκη επί του 'ναζισμού και του εξτρεμισμού'

 


Αύγουστος 23, 2022. Ελλάδα.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας  Φαϊζάλ Μικντάντ επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία βρίσκονται σε νέο στάδιο ανάπτυξης. 

Αυτό ανέφερε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA στις 23 Αυγούστου. Ο Μικντάντ είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανταλλαγή διπλωματικών αποστολών με το DPR και το LPR, των οποίων η ανεξαρτησία αναγνωρίστηκε από τη Δαμασκό.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , ο Φαϊζάλ Μικντάντ είπε:

«Στην αρχή, θα ήθελα να μεταφέρω τους ειλικρινείς χαιρετισμούς του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τις ευχές για νίκη στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, στο όνομα του δικαιώματος και του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ρωσία θα το πετύχει».

Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας επεσήμανε ότι οι σχέσεις Μόσχας και Δαμασκού αναπτύσσονται συνεχώς και προοδευτικά και έχουν εισέλθει σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξής τους, το οποίο ενώνει τους λαούς των δύο χωρών.

Ο Φαϊζάλ Μικντάντ είπε ότι η Ρωσία στην Ουκρανία πολεμά τον ναζισμό και τον εξτρεμισμό, όπως η Συρία πολεμά την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, έτσι και η Δαμασκός στέκεται δίπλα στη Μόσχα στον δίκαιο πόλεμο της ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις, τις οποίες πρέπει να πολεμήσει όλη η ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με τον Μικντάντ, έγινε σαφές ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως εφαλτήριο εναντίον της Ρωσίας και εναντίον άλλων χωρών, επομένως η ειδική στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι δίκαιη και νόμιμη, αφού ο κόσμος δεν μπορεί να κρατηθεί όμηρος των επιθυμιών ενός κέντρο εξουσίας ή μονοπολικότητας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας εξήγησε επίσης ότι η αναγνώριση από τη Δαμασκό της ανεξαρτησίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ- DPR και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ - LPR βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αρχές και ιστορικά δεδομένα, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή διπλωματικών αποστολών.

Ο Μικντάντ σημείωσε ότι «αύριο θα βρίσκομαι στην Αμπχαζία, κάτι που αποτελεί σαφή απόδειξη της υποστήριξής μας στα δικαιώματα των λαών στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αυτοδιάθεση».

Lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr