Η Αλβανία ανέβαλε την απογραφή πληθυσμού που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο


Αύγουστος 28, 2022. Ελλάδα.

 

Η Αλβανία ανέβαλε για το επόμενο έτος την απογραφή πληθυσμού και κατοικιών που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Στατιστικής – INSTAT.

 «Σε συνθήκες μη παροχής των εργαλείων που απαιτούνται για τη συλλογή  επιτόπιων πληροφοριών, είναι αδύνατη η πραγματοποίηση αυτής της δραστηριότητας. 

«Το Ινστιτούτο Στατιστικής παραμένει προσηλωμένο στον στόχο του για τη διεξαγωγή της απογραφής πληθυσμού και κατοικίας σύμφωνα με τα πρότυπα και τις συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών και της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat)», σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία δημοσίευσε το αλβανικό Top Channel.

Είναι η δεύτερη φορά που καθυστερεί η υλοποίηση αυτής της στατιστικής πράξης.

 Την πρώτη φορά η καθυστέρηση οφειλόταν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία του Covid-19. Στη συνέχεια, το INSTAT αποφάσισε να ξεκινήσει επίσημα την απογραφή πληθυσμού την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, για την οποία ξεκίνησαν οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr