Ουκρανία: Η περιφέρεια Ζαπορόζιε σε δημοψήφισμα για ένωση με τη Ρωσία


Αύγουστος 8, 2022. Ελλάδα.

 

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια ή Ζαπορόζιε,  Ευγένι Μπαλίτσκι, υπέγραψε το διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Μπελίτσκι υπέγραψε το έγγραφο κατά τη διάρκεια του κινηματικού φόρουμ «Μαζί με τη Ρωσία» που πραγματοποιήθηκε στη Μελιτόπολη της περιοχής Ζαπορίζια.

Περισσότεροι από 700 εκπρόσωποι από ολόκληρη την περιοχή συμμετέχουν στο φόρουμ. Την ομιλία των συμμετεχόντων στο φόρουμ διάβασε ο  Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διοίκησης.

 «Με βάση την αρχή της ελεύθερης επιλογής, έχοντας ως κύρια αξία τη γνώμη κάθε κατοίκου της περιοχής μας, ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να διεξαγάγουμε δημοψήφισμα για την είσοδο της περιοχής Ζαπορόζιε στη Ρωσική Ομοσπονδία ως πλήρη οντότητα. Είμαστε ένα έθνος και θα είμαστε μαζί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλοι οι σύνεδροι στην αίθουσα σήκωσαν ομόφωνα τα χέρια ψηλά.

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι όλες οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία θα τερματιστούν οριστικά εάν διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία στις περιοχές του Ντονμπάς και των νότιων περιοχών - Ζαπορίζια και Χέρσον.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ζελένσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι αυτή είναι η επιθυμία των κατοίκων της περιοχής, όχι της Μόσχας, και ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο Ζελένσκι απευθύνεται στη ρωσική ηγεσία, γράφει ο Sputnik.

 

Novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr