Ιράκ: Απαγόρευση κυκλοφορίας επ’ αόριστον καθώς οι διαμαρτυρίες φουντώνουν


Αύγουστος 29, 2022. Ελλάδα.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το Ιράκ, σήμερα Δευτέρα.

Αυτό οφείλεται στην κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη Βαγδάτη και στο νότο της χώρας, και στη συνέχιση των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του Σαντρ, οι οποίοι επίσης γέμισαν τους δρόμους στο νότιο Ιράκ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πυρήνας των κυβερνητικών μέσων ασφαλείας έκανε μια σύντομη δήλωση Τύπου, η οποία ανέφερε: «Η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων ανακοινώνει συνολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η απαγόρευση ξεκινά από τις επτά το βράδυ, Δευτέρα, μέχρι νεωτέρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουκτάντα αλ Σαντρ, ο ηγέτης του κινήματος των Σαδριστών στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα την οριστική απόσυρσή του από την πολιτική και το κλείσιμο των ιδρυμάτων του και κάλεσε τους υποστηρικτές του «να αποσυρθούν από τους κυβερνητικούς θεσμούς».

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα στους υποστηρικτές του Σαντρ που εισέβαλαν στο κυβερνητικό παλάτι στην Πράσινη Ζώνη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, που απομάκρυναν τους υποστηρικτές του Σαντρ από το κυβερνητικό παλάτι, έκλεισαν τις πόρτες του παλατιού και πήραν το κτίριο υπό προστασία.

Εκατοντάδες πιστοί του Σαντρ συνεχίζουν ακόμη τις διαμαρτυρίες τους στο πάρκο όπου βρίσκεται το κυβερνητικό ανάκτορο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να διαλύσουν τους διαδηλωτές πυροβολώντας στον αέρα σε διάφορα σημεία της Πράσινης Ζώνης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα στην αραβική.


New Turk Post.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr