Ο πρόεδρος της Σερβίας ενημέρωσε το έθνος για τις συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη


«Ο Βούτσιτς απευθύνθηκε στο έθνος: Τολμήσαμε να πούμε στον κόσμο την αλήθεια»

 

Σεπτέμβριος 22, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε ζωντανά από τη Νέα Υόρκη προς τον σερβικό λαό, όπου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο επικεφαλής του σερβικού κράτους, αφού μίλησε με πολλούς παγκόσμιους αξιωματούχους, και μίλησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενημέρωσε αμέσως το σερβικό έθνος απευθείας από τη Νέα Υόρκη.

«Είχα ίσως μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους. Μιλήσαμε για την οικονομία, τα πολιτικά ζητήματα, την περιοχή, το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και πολλά άλλα θέματα».

 «Είχαμε μια ειλικρινή και ανοιχτή συνομιλία», είπε ο Βούτσιτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ρεϊσί, δηλώνοντας ότι η Σερβία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και ότι με τον εκπρόσωπο της Τεχεράνης συζήτησαν, πρώτα απ' όλα, τις διεθνείς σχέσεις, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, στα οποία η Σερβία έχει την απόλυτη υποστήριξη αυτής της χώρας.

Ο πρόεδρος της Σερβίας αναφέρει ότι η ομιλία του στον ΟΗΕ τράβηξε την προσοχή γιατί κάποιος από μια μικρή χώρα τόλμησε να πει στον κόσμο την αλήθεια.

«Πολλοί με συνεχάρησαν και έφυγαν από την αίθουσα για να με συναντήσουν στο διάδρομο πίσω από το αναλόγιο και να μου σφίξουν το χέρι», είπε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι «η Σερβία δεν είναι μια χούφτα βρώμης» και ότι τώρα όλος ο κόσμος ξέρει ότι εμείς είμαστε αυτοί που έσπασαν τον μύθο της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας, υπενθυμίζοντας ότι καταπατήθηκε όσον αφορά τη Σερβία.

«Πολλές ισχυρές χώρες θα εργαστούν για να επιλύσουν το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ακριβώς επειδή τους υπενθυμίζουμε πού και πώς παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο και η εδαφική ακεραιότητα και η ενότητα μιας χώρας. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα πολεμήσουμε και υπερασπιστούμε τις θέσεις μας», είπε.

politika.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr