Βουλγαρία: Κατέβηκαν σε στάση εργασίας οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών -απειλούν με απεργία


Νοέμβριος 30, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Σε στάση εργασίας μίας ώρας προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του Υπουργείου Εξωτερικών ζητώντας αξιοπρεπείς αποδοχές.

Αυτό ανακοίνωσε η Επαγγελματική Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων από τη Διπλωματική Υπηρεσία.

Περίπου διακόσιοι άφησαν τα γραφεία τους για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στους χαμηλούς μισθούς που λαμβάνουν, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών (MFA) θέλουν οι μισθοί τους να είναι πιο κοντά σε άλλες υπηρεσίες παρόμοιες με το Υπουργείο που ασχολούνται με θέματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας όπως το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλα γραφεία που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, είπε ο Μάρτιν Κόλεφ, πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων από τη Διπλωματική Υπηρεσία, στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εξωτερική πολιτική.

Στην παρούσα φάση, η εξαγγελθείσα απεργία στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα επηρεάσει τις αποστολές στο εξωτερικό και τις προξενικές υπηρεσίες. Όμως, ελλείψει αποτελέσματος από το σωματείο, είναι έτοιμοι να οργανώσουν υποστήριξη από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν στις απεργιακές δράσεις, ανακοίνωσε επίσης ο Μάρτιν Κόλεφ.

Όσον αφορά τις απαιτήσεις για εργασία στο τμήμα, ο Κόλεφ εξήγησε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών απασχολεί υπαλλήλους βάσει του νόμου περί δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή είναι η γενική μας διοίκηση και η εξειδικευμένη διοίκηση περιλαμβάνει αξιωματούχους διπλωματικού βαθμού. Ο διπλωματικός βαθμός απαιτεί τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες και ένα μεταπτυχιακό, σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχω τρεις ξένες γλώσσες και ένα μεταπτυχιακό, έχω και συναδέλφους σε παρόμοια κατάσταση και ο μισθός μου είναι κάτω από 1.500 λέβα. καθαρά ανά μήνα».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr