Ο Καντίροφ εκτιμά την οπισθοχώρηση των Ρώσων από την Χερσώνα- σώθηκαν χίλιοι στρατιώτες



Νοέμβριος 9, 2022. Ελλάδα.

 

Η απόφαση του διοικητή της Μικτής Ομάδας των Ρωσικών Δυνάμεων, Σεργκέι Σουροβίκιν, να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Χερσώνα ήταν σωστή, αν και δύσκολη, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

 Στο κανάλι του στο Telegram, εξήγησε την υποχώρηση με την επιθυμία της διοίκησης να σώσει τις ζωές Ρώσων στρατιωτών.

 Ο Καντίροφ υποστήριξε επίσης τη γνώμη του επιχειρηματία  Γεβγένι Πριγκόζιν, ο οποίος χαρακτήρισε υπεύθυνη την επιλογή ενός στρατηγού.

Ο Σουροβίκιν έσωσε χίλιους στρατιώτες που βρίσκονταν σε πραγματική περικύκλωση. Αφού ζύγισε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ο στρατηγός Σουροβίκιν έκανε μια δύσκολη αλλά σωστή επιλογή ανάμεσα σε παράλογες θυσίες για χάρη δυνατών δηλώσεων και να σώσει τις ανεκτίμητες ζωές στρατιωτών. <...> Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την «παράδοση» της Χερσώνα.

 «Ο Σουροβίκιν προστατεύει τον στρατιώτη και παίρνει μια πιο πλεονεκτική στρατηγική θέση - βολική, ασφαλής , - έγραψε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

 

Ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι η Χερσώνα είναι μια δύσκολη περιοχή μάχης, η οποία ήταν γνωστή από την αρχή της επιχείρησης.

Τόνισε ότι ο Σουροβίκιν ενεργούσε σαν «πραγματικός στρατηγός μάχης», που δεν φοβόταν την κριτική και ότι ήταν αυτός που ήταν υπεύθυνος για τους στρατιώτες, «ξέρει καλύτερα».

 

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε νωρίτερα την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν, στην έκθεσή του προς τον υπουργό, δήλωσε ότι η Χερσώνα και οι γύρω οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν πλήρως και να λειτουργήσουν.

Από αυτή την άποψη, ο διοικητής πρότεινε να αναλάβει την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου.

news.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr