Συρία: Ξαφνική επίσκεψη Βρετανών Στρατιωτικών αξιωματούχων στο Κομπάνι και την Μανμπίτζ


Νοέμβριος 9, 2022. Ελλάδα.

Μανμπίτζ, Συρία.

 

Την Τετάρτη, μια βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις πόλεις Κομπάνι και Μανμπίτζ βορειοανατολικά του Χαλεπίου και συνάντησε στρατιωτικούς ηγέτες και πολιτικά πρόσωπα και στις δύο πόλεις.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι η βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στρατιωτικά και πολιτικά συμβούλια στο Κομπάνι και τη Μάνμπιτζ.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στη στήριξη της σταθερότητας στην περιοχή.

Ωστόσο, η πηγή δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη ή τις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Ο Παγκόσμιος Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ απέσυρε στρατεύματα από τις βάσεις που κατείχε στις πόλεις Ράκα, Τάμπκα, Κομπάνι και Μανμπίτζ το 2019 μετά την τουρκική στρατιωτική εισβολή «Πηγή Ειρήνης» εναντίον της Σερέ Κανιέ (Ρας αλ-Αΐν) και του Τελ Αμπιάντ, με τη σειρά της ρωσικής στρατεύματα εισήλθαν στην περιοχή βάσει συνεννόησης με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ωστόσο, αφού εκκένωσε μία από τις βάσεις του στο Χαράμπ Ίσκ, στην επαρχία του Κομπάνι, ο συνασπισμός επέστρεψε ξανά στη βάση αρκετές φορές, χρησιμοποιώντας τη ως σημείο στάσης για επιχειρήσεις κατά των εξτρεμιστικών ομάδων και του ISIS στη βορειοανατολική και βορειοδυτική Συρία, το πιο αξιοσημείωτο εκ των οποίων ήταν η δολοφονία του ηγέτη του ISIS Αμπντουλάχ Καρντάς.

North Press Agency- Syria

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr