Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Χαλίφα Χαφτάρ: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον πόλεμο για ελεύθερη και περήφανη Λιβύη»


Νοέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Μετά από ένα μήνα σιωπής,  ο Ανώτατος Διοικητής, Στρατάρχης Χαλίφα Αμπού αλ Καμίμ Χαφτάρ, επιτέθηκε στη θαλάσσια συμφωνία περιγράφοντας την Τουρκία ως αποικιακή Οθωμανική Αυτοκρατορία, καθυστερημένη, άδικη, μισητή και ποταπή.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αλ Τζούφρα τόνισε ότι στην περιοχή έγιναν αξιόλογα κεφάλαια ενάντια στον αποικιακό, οπισθοδρομικό, άδικο και μισητό Οθωμανό και παρουσίασε καραβάνια μαρτύρων.


#الجفرة... المشير أركان حرب خليفة بلقاسم حفتر يهدد بالحرب ويقول لم يعد لدينا خيار إلا أن نقود المعركة الفاصلة لتحرير #ليبيا.
Εικόνα

«Θα πολεμήσουμε αυτούς που έβαλαν τους στρατιώτες και τους μισθοφόρους τους στη γη μας, άπληστοι για τον πλούτο μας, εκμεταλλευόμενοι τις έκτακτες συνθήκες που περνά η χώρα μας, για να συνάψουμε συμφωνίες ντροπής με προδότες και πράκτορες, που πούλησαν την πατρίδα και την τιμή τους για την εξουσία και χρήματα.

Οι γιοι μου και εγώ λαχταράμε περισσότερο τον θάνατο παρά για τη ζωή, προκειμένου η αγαπημένη μας Λιβύη να παραμείνει ελεύθερη και περήφανη και για να προστατεύσει τα σύνορά της, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, με την ψυχή και το αίμα μας, αυτή η γη είναι η ζωή μας.


رئيس لجنة الخارجية بالبرلمان خالد العقوري يدعم تصريحات سامح شكري ضد ليبيا ويقول مصر حريصة على ليبيا أكثر من بعض الليبيين.
Εικόνα

Ο επικεφαλής, εξάλλου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Χαλέντ αλ Ακούρι, υποστηρίζει τις δηλώσεις του Σάμεχ Σούκρι κατά της Λιβύης και λέει ότι η Αίγυπτος ενδιαφέρεται περισσότερο για τη Λιβύη από ορισμένους Λίβυους.

 

Libya Live - ليبيا لايف

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr