Λιβύη: Διερευνάται η σύνδεση αγωγού φυσικού αερίου με Ελλάδα και Αίγυπτο


Νοέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της χώρας στα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στην προσεχή πενταετία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της εταιρείας Φαρχάτ Μπενγκντάρα.

Σε συνέντευξή του στο  SkyNews Arabia στο περιθώριο ενός βιομηχανικού συνεδρίου στο Άμπου Ντάμπι, ο Μπενγκντάρα είπε επίσης ότι αναμένει τα έσοδα από την παραγωγή φέτος να φτάσουν μεταξύ 35 και 37 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Διαβεβαίωσε ότι η Λιβυκή Πετρελαϊκή Εταιρεία δεν αναμένει καμία διακοπή στην παραγωγή πετρελαίου και ότι «υπάρχει κατανόηση ότι το πετρέλαιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός για πολιτικά κέρδη».


Αγωγοί φυσικού αερίου με Ελλάδα και Αίγυπτο


Libya's National Oil Corporation is examining a project proposal of creating two gas pipelines to connect with #Greece and the Egyptian city of #Damietta, NOC chief Farhat Bengdara tells CNBC Arabia The #Libya Update
Εικόνα


Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο σε συνέντευξή του στο  τηλεοπτικό κανάλι του Ντουμπάι CNBC Arabiya ανέφερε ότι εξετάζεται η δημιουργία  δύο νέων αγωγών φυσικού αερίου. Ο ένας θα κατευθύνεται στην αιγυπτιακή πόλη Νταμιέττα και ο άλλος στην Ελλάδα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr