Κοσσυφοπέδιο: Πάνω από 3 χιλιάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν στη βόρεια Μιτρόβιτσα


Νοέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Παρά τη δυνατή βροχόπτωση και την κακοκαιρία, περισσότερες από 3.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, όπου στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε μια πορεία διαμαρτυρίας των γυναικών, επισημαίνοντας την απάνθρωπη μεταχείριση από την Πρίστινα και τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου  Αλμπίν Κούρτι.

Η διαμαρτυρία είχε την ονομασία «Μητέρες του Κοσμέτ ενάντια στο γκέτο Κούρτι» έρχεται ως απάντηση των γυναικών από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο στην «καταπίεση και τη σκληρότητα» που υφίστανται καθημερινά από τις αρχές στην Πρίστινα.

Οι καμπάνες των ναών και των εκκλησιών στα βόρεια της επαρχίας χτύπησαν τη στιγμή που οι μητέρες του Κοσμέτ άρχισαν να προσεύχονται και να περπατούν, ως μια μορφή στήριξης στον δίκαιο αγώνα τους για ειρήνη, μέλλον, ασφάλεια, παραμονή και επιβίωση των Σέρβων και των σερβικών οικογενειών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Τη διαμαρτυρία όλων των γυναικών ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η  Γκορντάνα Σάβιτς, επικεφαλής της υπηρεσίας προαγωγής της υγείας και επιστημονικής έρευνας στο Clinical Hospital Center στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, η οποία είπε ότι οι γυναίκες δεν θα επιτρέψουν στον Κούρτι να υφαρπάξει τα χρήματα που χρειάζονται για να μορφωθούν τα παιδιά τους και να μεγαλώσουν υπό κανονικές συνθήκες στον τόπο που γεννήθηκαν.

 

informer.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr