Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση έκλεισε τους αντιδραστήρες τριών ουκρανικών πυρηνικών σταθμών


Νοέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα περίπου 70 πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου 51 από αυτούς τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από την ουκρανική αεράμυνα. Τρεις από τους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας είναι εκτός δικτύου.

«Συνολικά εκτοξεύτηκαν περίπου 70 πύραυλοι κρουζ Kh-101/Kh-555 Caliber. Η αεροπορική μας άμυνα κατέστρεψε 51 πυραύλους. Επιπλέον, πέντε drones καμικάζι Lancet καταστράφηκαν στη νότια Ουκρανία», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στο Telegram.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα 17χρονο κορίτσι, τόνισε ο Κλίτσκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 11 κάτοικοι του Κιέβου τραυματίστηκαν.

Οι αντιδραστήρες τριών ουκρανικών πυρηνικών σταθμών έκλεισαν μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος της χώρας σήμερα, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

«Λόγω της μείωσης της (κατανάλωσης) στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας» έχει ενεργοποιηθεί η προστασία έκτακτης ανάγκης στους πυρηνικούς σταθμούς Rivne, Νότιας Ουκρανίας και Khmelnytskyi , αναφέρει ανακοίνωση της «Energoatom».

«Αυτή τη στιγμή (οι τρεις μονάδες) λειτουργούν σε λειτουργία σχεδιασμού χωρίς να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για το εθνικό ενεργειακό σύστημα», πρόσθεσε η Energoatom.

Το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι καταναλωτές στη χώρα είναι χωρίς ρεύμα μετά τα ρωσικά χτυπήματα σήμερα.

Την ίδια στιγμή, η παροχή νερού στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις είναι επίσης απενεργοποιημένη, έγραψε ο δήμαρχος της πόλης  Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας προκάλεσαν μαζικό μπλακ άουτ στη Μολδαβία, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας Αντρέι Σπίνου.

Τα σημερινά χτυπήματα ακολούθησαν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να χαρακτηρίσει τη Μόσχα ως χορηγό της τρομοκρατίας, ακριβώς λόγω των επιθέσεων σε μη στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr