Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν την περιοχή καταυλισμού του ISIS στη βόρεια Συρία


Νοέμβριος 23, 2022. Ελλάδα.

Καμισλί. Συρία.

Τουρκικό μαχητικό βομβάρδισε το βράδυ της Τετάρτης θέση μαχητών των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Asayish) κοντά στο στρατόπεδο Χολ, στο οποίο στεγάζονται χιλιάδες οικογένειες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εν μέσω ανησυχιών ότι δόθηκε η ευκαιρία σε ορισμένες γυναίκες του ISIS να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Πηγή από τη διοίκηση του στρατοπέδου δήλωσε ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος στόχευσε με τρεις αεροπορικές επιδρομές την περιοχή al-Toghaji, η οποία στεγάζει πολλές πετρελαιοπηγές και απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το στρατόπεδο.

Η πηγή πρόσθεσε ότι τα πλήγματα στόχευαν θέσεις των μελών των δυνάμεων Asayish που είναι επιφορτισμένα με τη φύλαξη και την προστασία του στρατοπέδου.

Ομοίως, ο επικεφαλής του Κέντρου ΜΜΕ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Φερχάντ Σαμί, ανέφερε σε tweet ότι το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος χτύπησε τα μέλη των Asayish που είναι υπεύθυνα για την προστασία του στρατοπέδου.

Οι επιθέσεις δημιούργησαν μια κατάσταση αναστάτωσης στον καταυλισμό, εν μέσω φόβων ορισμένες γυναίκες του ISIS εγκατέλειψαν τον καταυλισμό.

Ο Καταυλισμός Χολ είναι το πιο επικίνδυνο στρατόπεδο στη βορειοανατολική Συρία, καθώς φιλοξενεί περισσότερες από 55.000 γυναίκες και παιδιά μαχητών του ISIS.

 

North Press

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr