Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Κάτοικοι του Μπλαγκόεβγκραντ σε Μίτσκοσκι: Προδότη, Σκουπίδι! Η Μακεδονία είναι βουλγαρική!

Ο ιερέας από την Ελλάδα, Νικόδημος (Τσαρκνιάς), εγκαινίασε το ‘μακεδονικό’ πολιτιστικό σύλλογο «Νίκολα Βαπτσάροφ» στο Μπλαγκόεβγκραντ


Οκτώβριος 30, 2022. Ελλάδα.

Λίγη ώρα κράτησε η αντιπαράθεση μπροστά από τον «μακεδονικό» σύλλογο στο Μπλαγκόεβγκραντ, που έγιναν τα εγκαίνια σήμερα. 

Κάτοικοι της πόλης συνάντησαν τον πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σκοπίων του VMRO-DPMNE, Χρίστιγιαν Μίτσκοσκι μπροστά στο κλαμπ με κραυγές «προδότη, σκουπίδι!» καθώς και «η Μακεδονία είναι Βουλγαρική!», στη συνέχεια φώναζαν «Η Σερβία σε πληρώνει!».

Αυτό συνέβη αμέσως μετά τα εγκαίνια του συλλόγου, όταν οι καλεσμένοι έκαναν πορεία μπροστά από το μνημείο του Ντίμιταρ Μπλαγκόεφ (εξ ου και το όνομα της πόλης)  για να καταθέσουν στεφάνια. 

Ο ιερέας από την Ελλάδα, Νικόδημος (Τσαρκνιάς), εγκαινίασε το ‘μακεδονικό’ πολιτιστικό σύλλογο «Νίκολα Βαπτσάροφ» στο Μπλαγκόεβγκραντ. 


Παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας – Μίλε Μποσνιάκοφσκι, ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE Χρίστιγιαν Μίτσκοσκι, ο αρχηγός της άκρας αριστεράς Ντιμίροτ Απάσι , καθώς και βουλευτές από το αλβανικό κοινοβούλιο που ισχυρίζονται ότι είναι εκπρόσωποι των ‘Μακεδόνων’ στη Βουλγαρία.

Ήδη πριν από ώρες το VMRO άρχισε να συγκεντρώνεται για τη διαμαρτυρία του κοντά στο μνημείο Γκότσε Ντέλτσεφ στο Μπλαγκόεβγκραντ.

Το βουλγαρικό VMRO έστησε μεγάφωνα μπροστά από τον πολιτιστικό σύλλογο και έπαιξε άκρως πατριωτικά τραγούδια που γέμισαν ολόκληρο τον δρόμο. 

Οι Βορειομακεδόνες( Северномакедонците- Σεβερμακεντόντσιτε) ζήτησαν να χαμηλώσει η μουσική. Για να αποφευχθεί η σύγκρουση, η αστυνομία στήθηκε μπροστά από τα μεγάφωνα.Antoineta Maskruchka

bl24bl@abv.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr