Χουριέτ: «Όταν γίνει συνάντηση Ερντογάν – Σίσι η Ελλάδα θα πάθει …έμφραγμα»

 


Νοέμβριος 24, 2022. Ελλάδα.

Μετά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε την απαραίτητη απάντηση στους λάτρεις της «Rabia» δίνοντας τον χαιρετισμό της Rabia προς αυτούς, γράφει στην Χουριέτ ο αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί.

Ο Ερντογάν δεν το ανέφερε στην ομιλία του στην ομάδα, αλλά κατά την έξοδο, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν: «Μπορεί να γίνει συνάντηση με τον Άσαντ και τον Σίσι;»

 Ο Ερντογάν είπε:

«Ίσως. Δεν υπάρχει δυσαρέσκεια και θυμός στην πολιτική. Τελικά, τα βήματα γίνονται υπό τις πιο ευνοϊκές συνθήκες».

Θα ήθελα να αναφέρω μερικά σημεία για τον Άσαντ και τον Σίσι, γράφει ο αρθρογράφος.

1. Είμαστε σε απευθείας συνομιλίες με τη Συρία. Οι αναφορές ότι εστάλησαν μηνύματα μέσω Ιράν ή Ρωσίας δεν είναι αληθινές. Οι διαπραγματεύσεις με το συριακό καθεστώς έχουν ανέβει στα άκρα μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών.

2. Αναμένεται συνάντηση με τον  Άσαντ πριν από τις εκλογές του 2023. Για τον Σίσι χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της ποδοσφαιρικής διπλωματίας. Η συνάντηση με τον Άσαντ μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της διπλωματίας του Πούτιν.

3. Μετά τη συνάντηση  Ερντογάν – Άσαντ αναμένεται να επιταχυνθεί η επιστροφή των Σύριων προσφύγων στις πατρίδες τους.

Που θα γίνει η δεύτερη συνάντηση με τον Σίσι;

4. Ερντογάν και Σίσι έδωσαν τα χέρια, αλλά θα γίνει δεύτερη συνάντηση χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Αλλά αυτή τη φορά, μπορεί να συναντηθούν στην Άγκυρα ή στο Κάιρο, όχι σε τρίτη χώρα.

5. Η επίσκεψη του Σίσι στην Τουρκία, η επίσκεψη Ερντογάν στην Αίγυπτο, ίσως να είναι υπό αμφισβήτηση. Στην ατζέντα βρίσκεται η υπογραφή συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

6.  Ακόμα και η χειραψία Ερντογάν και Σίσι ήταν αρκετή για να πανικοβληθεί η Ελλάδα. Στο Κάιρο βρέθηκε μέσα σε 24 ώρες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας. Όταν υπογραφούν διμερείς συμφωνίες, μάλλον θα πάθουν έμφραγμα, γράφει χαρακτηριστικά.

 

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος στο Ιράκ. Το Γαμψό Ξίφος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επιχείρηση κατά της Συρίας. Αυτή τη φορά σχεδιάζεται μια πολύ ευρύτερη επιχείρηση, σημειώνει ο αρθρογράφος.

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr