Το Κοσσυφοπέδιο στέλνει στράτευμα των KSF στα …νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνες)


Νοέμβριος 30, 2022. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Με 77 ψήφους υπέρ, η Βουλή του Κοσσυφοπεδίου, ψήφισε την αποστολή σώματος των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου -  KSF στο εξωτερικό. 


Αποστολή βάση διμερούς συμφωνίας

Συγκεκριμένα κατά την 110η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, η κυβέρνηση πρότεινε την αποστολή μελών της KSF στις βρετανικές κτήσεις στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, στις νήσους Φώκλαντ ή Μαλβίνες.

«Η αποστολή της KSF θα είναι η τήρηση της ειρήνης στα νησιά Φώκλαντ».

Σε αυτή θα σταλούν έως και επτά μέλη της KSF και η αποστολή αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια με δυνατότητα παράτασης.

«Η KSF σε αυτή την αποστολή θα βρίσκεται υπό τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ θα επιβαρύνει οικονομικά τον Προϋπολογισμό του Κοσσυφοπεδίου», σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κοσόβου.

 

 Τα Νησιά Φώκλαντ

 

Το 1982, η Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο ενεπλάκησαν σε έναν πόλεμο γνωστό ως Πόλεμος των Φώκλαντ ή «Guerra de las Malvinas».

Αυτός ήταν ένας πόλεμος δέκα εβδομάδων για δύο βρετανικές κτήσεις στον Νότιο Ατλαντικό.

Η σύγκρουση ξεκίνησε στις 2 Απριλίου, όταν η Αργεντινή εισέβαλε στα νησιά Μαλβίνες.

Στις 5 Απριλίου, η βρετανική κυβέρνηση έστειλε μια ναυτική δύναμη για να αντιμετωπίσει το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία της Αργεντινής.

Η σύγκρουση διήρκεσε 74 ημέρες και έληξε με την αργεντινή παράδοση στις 14 Ιουνίου, επιστρέφοντας τα νησιά στον βρετανικό έλεγχο.

 Συνολικά, 649 Αργεντινοί στρατιωτικοί, 255 Βρετανοί στρατιωτικοί και τρεις κάτοικοι των Νήσων Φώκλαντ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr