Πρώην υπουργός του AKP για Ιμάμογλου: Όσους απαγορεύουμε γίνονται πρωθυπουργοί!


Δεκέμβριος 17, 2022. Ελλάδα.

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (IMM) Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών για φερόμενη προσβολή μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK). 

Εάν η απόφαση οριστικοποιηθεί από το Εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο, η δημαρχία του Ιμάμογλου θα πέσει και δεν θα είναι υποψήφιος σε καμία εκλογή.

Εκτός από την αντίθεση στη δικαστική απόφαση, αντίδραση υπήρξε και από μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - AKP. 

Ο πρώην υπουργός, μέλος του AKP, Χουσεΐν Τσελίκ, δήλωσε :

«Εάν δεν υπάρχει εξουσία (ανεξαρτησία) δικαιοσύνης σε μια χώρα, η δικαιοσύνη της εξουσίας παίζει εκεί και η δικαιοσύνη της εξουσίας είναι πάντα σκληρή. Αρχικά, ο αξιότιμος Πρόεδρός μας θα πρέπει να πει: «Αυτή η απόφαση δεν έχει νόημα για μένα», είπε.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε, ο Τσελίκ δήλωσε:

«Κοίτα, απαγορεύσαμε τον Ντεμιρέλ, ήρθε και έγινε πρωθυπουργός. Απαγορεύσαμε τον Ετζεβίτ, έγινε πρωθυπουργός. Ο Ταγίπ Μπέης απαγορεύτηκε και έγινε πρωθυπουργός. 

Φυσικά, ο λαός σε κάνει να πληρώσεις το τίμημα για την αδικία σε κάποιον. Το θέμα δεν είναι η προεδρική υποψηφιότητα, ακόμα κι αν είναι Πρόεδρος του ΙΜΜ, αυτή η αδικία είναι απαράδεκτη», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Cumhuriyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr