Η διάσκεψη του Παρισιού για την υποστήριξη της Ουκρανίας συγκεντρώνει περισσότερα από ένα Δισεκατομμύριο Ευρώ


Δεκέμβριος 13, 2022. Ελλάδα.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε την Τρίτη ότι οι συμμετέχοντες σε διεθνή διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας δεσμεύτηκαν να πληρώσουν κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ (1,05 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε στους συμμάχους που συναντήθηκαν νωρίτερα στο Παρίσι ότι χρειαζόταν τουλάχιστον 800 εκατομμύρια ευρώ (840 εκατομμύρια δολάρια) σε επείγουσα ενεργειακή βοήθεια τον χειμώνα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν μη στρατιωτικές υποδομές σε όλη την Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

«Χρειαζόμαστε αρκετές κατηγορίες εξοπλισμού και μετασχηματιστών που χρησιμοποιούνται για την επισκευή δικτύων υψηλής τάσης και αεριοστροβίλων», δήλωσε ο Ζελένσκι στο συνέδριο «Support Ukraine» στο Παρίσι μέσω σύνδεσης βίντεο.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «το ενεργειακό μας σύστημα χρειάζεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος της περιόδου θέρμανσης έκτακτη βοήθεια από το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα, δηλαδή εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία», σημειώνοντας ότι αυτό «θα κοστίσει περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ. .»

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας επιβεβαιώνει την ενότητα της Ευρώπης απέναντι σε αυτό που περιέγραψε ως ενεργειακή τρομοκρατία, προσθέτοντας: «Είμαστε εδώ σήμερα για να ξεπεράσουμε αυτή τη φρίκη».

Πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα μας υπέστησαν ζημιές λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών», τονίζοντας ότι έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αντισταθεί στις εκατοντάδες ρωσικές επιθέσεις στον ενεργειακό τομέα.

Σήμερα, Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε στο Παρίσι διεθνή διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας, με τη συμμετοχή περίπου 47 χωρών.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο Μακρόν είπε ότι η αποκατάσταση της Χερσώνας επιβεβαιώνει τη ματαιότητα όλων των δημοψηφισμάτων που διεξήγαγε η Ρωσία, σημειώνοντας ότι η καταστροφή υποδομών από τη Ρωσία έχει στόχο να υποτάξει τους Ουκρανούς αμάχους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr