Ο τουρκικός στρατός αρνείται να συμμετάσχει σε κοινές περιπολίες με τον ρωσικό, στη Συρία


Δεκέμβριος 16, 2022. Ελλάδα.

Ο τουρκικός στρατός δεν συμμετέχει σε κοινές περιπολίες με τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Συρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χωρίς να δικαιολογεί την άρνησή του.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών στη Συρία, υποστράτηγος  Όλεγκ Γεγκόροφ.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η τουρκική πλευρά δεν συμμετείχε σε κοινές περιπολίες χωρίς να αιτιολογεί την άρνηση της », δήλωσε ο Γεγκόροφ.

Παράλληλα, ο στρατηγός σημείωσε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή των διατάξεων του Ρωσοτουρκικού Μνημονίου Συναντίληψης, που εγκρίθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019, που αναφέρεται στις κοινές περιπολίες σε οικισμούς και οδούς στη βόρεια Συρία.

Επιπλέον, ο Γεγκόροφ είπε ότι την τελευταία ημέρα στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ καταγράφηκαν πέντε επιθέσεις από τις θέσεις της τρομοκρατικής ομάδας Τζαμπχάτ αλ Νούσρα: τρεις επιθέσεις - σε την επαρχία Ιντλίμπ, μία στην επαρχία Λατάκια και μία στη Χάμα.

Σύμφωνα με τον Γεγκόροφ, στην επαρχία Ιντλίμπ, ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών από φορητά όπλα που εκτοξεύθηκαν από τρομοκράτες από την περιοχή Μαντάφ στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή του οικισμού Ρουάιχ, ένας Σύρος στρατιώτης τραυματίστηκε, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

 

Moskovskiy komsomolets

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr