Οι Βούλγαροι έξω φρενών με έκθεση στο Βελιγράδι, παρουσιάζονται ως ‘ιστορικά θηρία’

Πρόσφυγες στα Βαλκάνια


Δεκέμβριος 31, 2022. Ελλάδα.

 

Η «έκθεση» «Βουλγαρικά εγκλήματα (πολέμου) στην κατεχόμενη Σερβία 1915-1918», που εξόργισε τους Βούλγαρους, αποκαλύπτει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και 60.000 εκτοπισμένους Σέρβους από τους Βουλγάρους , όπως αναφέρει δημοσίευμα του BGNES.

Τοποθετώντας τη λέξη έκθεση σε εισαγωγικά μειώνοντας το νόημα και την αξιοπιστία της, οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η έκθεση άνοιξε στις 27 Δεκεμβρίου και τιτλοφορείται «Βουλγαρικά εγκλήματα στην κατεχόμενη Σερβία 1915-1918».

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Σερβικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Το ρεπορτάζ του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων συνεχίζει βάζοντας σε εισαγωγικά τα «μαζικά και ποικίλα άγρια ​​εγκλήματα που διέπραξε ο βουλγαρικός τακτικός στρατός, καθώς και η αστυνομία και πολίτες Βούλγαροι κατακτητές στο έδαφος του Βασιλείου της Σερβίας την περίοδο 1915- 1918».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της «έκθεσης», δεν υπάρχει διεθνής κανόνας και νόμος που να μην παραβίασαν οι Βούλγαροι και ακόμη και οι Γερμανοί, που διαμαρτυρήθηκαν επίσημα, σοκαρίστηκαν από την απέλαση του σερβικού πληθυσμού, αναφέρει το BGNES.


"Βουλγαρικά Εγκλήματα στην Κατεχόμενη Σερβία (1915-1918)"

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Βελιγράδι, ειπώθηκε ότι ιερείς, δάσκαλοι, καθηγητές, πολιτικοί, δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων, εμπόρων, ήταν οι στόχοι των απανταχού Βουλγάρων στη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία και οι διοργανωτές μοίρασαν μπροσούρες στους παρευρισκόμενους…

Το BGNES αναφέρει περαιτέρω ότι στην έκθεση αυτή υποστηρίζεται ότι όσον αφορά τη Νοτιοσλαβία (σημερινή Βόρεια Μακεδονία) τα εγκλήματα διαπράχθηκαν από τις τοπικές επιτροπές που υποστηριζόταν από τη βουλγαρική διοίκηση και ότι όλα αυτά αποσκοπούσαν στον «εκβουλγαρισμό του άμαχου πληθυσμού στην τότε Νοτιοσλαβία» και "την καταστροφή του σερβικού πολιτισμού εκεί – όπως: απαγόρευση της σερβικής γλώσσας, δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας και οικοδόμηση βουλγαρικής ταυτότητας στη Νοτιοσλαβία (Βαρντάρσκα)».

Παντού οι αρχές ήταν υπεύθυνες για ληστείες, βασανιστήρια, εκβιασμούς και πάνω απ' όλα βιασμούς γυναικών, στιγματίζοντας τις βουλγαρικές φρικαλεότητες, αναφέρει το άρθρο στο BGNES, βάζοντας εισαγωγικά με τις λέξεις «βουλγαρικές φρικαλεότητες».

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό συνέβη κυρίως στην περιοχή Πορέτσε  της τότε Βαρντάρσκας (δυτικά του Πρίλαπου).

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr